Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
2749
Mekkora úton gyorsul fel a jármű 54 km/h sebességről 72 km/h sebessegre, ha a gyorsulása 2,5 m/s2?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A sebességeket átváltod `m/s`-ba. (15 és 20)

`v_2` = `v_1` + `a*t`


ebből kiszámolod t-t, hogy mennyi idő alatt gyorsul fel.

t= `(v_2-v_1)/a` = `(20-15)/2.5` = 2 s

s=`v_1*t` + `a/2*t^2` = `15*2` + `2.5/2*2^2` = 35 m
0