Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1317
Sajnos nem tudom megoldani a fizika házit. Segítsetek benne, köszönöm előre is!

100g tej energiatartalma 50 kJ, sűrűsége 1,03 g/cm3 . Mennyi az energiatartalma 2 dl tejnek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
2 dl tej, kiszámolod a tömegét

`m=rho*V` = 200 `cm^3` * 1.03 `g/(cm^3)` = 206 g

Ha 100 g tej energiatartalma 50 kJ, akkor

206 g tej energiatartalma `206/100*50` = 103 kJ
0