Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Zárójelfelbontás II

Főoldal » Középiskola » Matematika
481
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(e^2-2)(e^2+3)-2(e^2+7)(3-e^2)+3(2-e^2)(2+e^2)=e^4+e^2-6-2(21-e^4-4e^2)+3(4-e^4)=`
`=e^4+e^2-6-42+2e^4+8e^2+12-3e^4=9e^2-36=9(e^2-4)`
0