Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SEGITSÉG!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
451
Egy gyerek miután megette cukorkáinak 35 %-át , észrevette , hogy 6 cukorkával több maradt , mint ahányat már megevett . Hány cukorkája volt eredetileg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Volt x darab cukorkája. Megevett `0.35*x` darab cukorkát, maradt neki `0.65*x` darab cukorkája. Felírjuk az egyenletet:


`0.35*x` + 6 = `0.65*x`

kivonunk mindkét oldalból `0.35*x`-et:

`0.3*x` = 6

Osztjuk mindkét oldalt 0.3-mal:

x= 20

Eredetileg 20 darab cukorkája volt.

(Ellenőrzés! )
0