Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Coulomb törvénye

Főoldal » Középiskola » Fizika
4060
Mekkora töltés vonzza a vele megegyező nagyságú töltést 1 méter távolságból 10^-3 erővel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, elektrosztatika, töltések, coulomb
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Már meg is adtad a választ, Coulomb törvény, mindent ismersz, csak a két töltés helyére x-et írsz.

F=`(k*x^2)/r^2`

F= `10^(-3)` N

k= `9*10^9` `Nm^2/C^2`

r= 1 m

x=`root()(F*r^2/k)`
1