Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
603
10 mol Hidroxid-ionban Mennyi ion, proton, elektron és neutron található?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, sos, proton, mol, ion
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`OH^-` + `H^+` = `H_2O`

10 mol az `6*10^(24)` db iont jelent.

Az egyenletet azért írtam fel, hogy a hidroxidion az, amikor egy vízmolekulából elveszünk egy hidrogénion (ami valójában egy proton).

Egy vízmolekulában van 2 Hidrogénatom és egy oxigénatom.

A hidrogénatomban van egy proton és egy elektron. Tehát a kettő hidrogénatomban van két proton és két elektron.

Az oxigénatomban van: 8 proton, 8 elektron és 8 neutron.

A vízmolekulában van tehát összesen 10 proton, 10 elektron és 8 neutron.

A hidroxidionban van összesen 9 proton, 10 elektron és 8 neutron.

`6*10^(24)` darab hidroxidionban pedig van:

`9*6*10^(24)`= `5.4*10^(25)` darab proton,

`10*6*10^(24)`= `6*10^(25)` darab elektron,

`8*6*10^(24)`= `4.8*10^(25)` darab neutron.
0