Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértan

Főoldal » Általános iskola » Matematika
498
1.Határozd meg a paralelograma oldalait ha az egyik oldala 5-ször nagyobb , mint a másik, kerûlete pedig 96 cm.


2. Az ABCD paralelogrmmában ismert AB=6 cm, AC=10 cm, BD=8 cm, O pedig az átlóinak a metszéspontja. Határozd meg a COD háromszög kerületét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.kérdés
96 cm a kerülete, felosztjuk az oldalait egységekre (2x5+2x1) összesen 12 egység.
Ha elosztod a 96-t 12vel megkapod 8at ami 1 egység hossza.
A rövidebb oldal 8 cm
A hosszabb oldala 40 cm
2x40= 80 2x8= 16
80+16=96
A második kérdést sajnos nem tudom megválaszolni
0