Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Léci segítsetek.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
532
1+2+...+20+75÷5
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1+2+x+20+75÷5

x = 5·75-20-2-1
0

Gondolom itt az lehet a feladat, hogy a számokat össze kell adni 1-től 20-ig, majd hozzáadni a 75 ötödrészét. A számok összege 1-től 20-ig 210. Erre van egy képlet (a1+an)*n/2
75/5= 15. 210+15=225
0