Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia számolás SOS

Főoldal » Középiskola » Kémia
1247
1gramm szén égésekor hány gramm CO2 keletkezik, ha a kőszén széntartalma 75%?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sürgős, fontos, számolás
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

3
C + `O_2` = `CO_2`

1 mol C (12g) elégetésekor 1 mol `CO_2` (44 g) keletkezik.

1 g kőszén, aminek a 75%-a szén, tehát 0.75 g szén elégetésekor `0.75/12*44` =2.75 g `CO_2` keletkezik.
1

*1 mázsa szén égésekor hány gramm szén-dioxid keletkezik ha a széntartalom 75% *elírtam bocsánat*
0

100 kg kőszénben 75 kg szén van, ez 75000 g, ami `75000/12`= 6250 mol, ugyanennyi mol `CO_2` keletkezik, ami `6250*44` = 275000 g, 275 kg `CO_2` keletkezik.
0