Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
710
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni. Egy 2 t tömegű test sebessége 4s alatt változott 20 m/s-ról 30 m/s-ra.
Mekkora erő gyorsította?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
m=2t=2000kg
a=(30-20)/4=2,5m/s^2
F=m*a=2000kg*2,5m/s^2=5000kg*m/s^2=5000N
Módosítva: 9 éve
1

A=Δv/Δt ⇒ a=2,5 m/s²

Newton második törvénye szerint a gyorsulás mértéke megegyezik a testre ható erő és a test tömegének hányadosával, vagyis a=F/m
⇒ F=m×a ⇒ F= 2000kg×2,5 m/s²=5000 kg×m/s², vagyis 5000 N.
0