Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kemia hazifeladat otosre SOS

Főoldal » Középiskola » Kémia
451
Sziasztok. Az alabbi kemia hazit valaki megoldana, es egy kis magyarazatot is irna? Koszonom (5.os feladat)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, sos, egyenlet, számolás
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
I.

C + `1/2` `O_2` = CO `DeltaH_r`=?

II.

CO + `1/2` `O_2` = `CO_2` `DeltaH_r` = `-566/2` = -283 `(kJ)/(mol)`

I. + II.:

C + `O_2` = `CO_2` `DeltaH_r` = -394 `(kJ)/(mol)` (Ott hiányzik a mínusz)

x + (-283) = -394

x= -111 `(kJ)/(mol)`
0