Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kerlek segitsetek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
2376
Sziasztok,a feladat az lenne hogy..
Fejezd ki az x segítségével a következő mennyiségeket!
a,Az x számnál 25-tel nagyobb szám köbének a négyzete.
b,Egy kocka összes élének együttes hossza x cm. Mekkora a felszíne?
c,Egy "kutyástalálkozón" az állatok és az emberek száma 200 volt. Hány lábuk volt a résztvevőknek összesen,ha x kutya volt?
d,Marci heti zsebpénze x Ft. Hétfőn elköltötte zsebpénzének a negyed részét,kedden pedig a maradék 2/3-ad részét. Mennyi pénze maradt a hét hátralévő napjaira?


Előre is nagyon köszönöm a segítséget!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a, `((x+25)^3)^2`

b, van 12 éle, akkor egy él hossza `x/12` Ekkor a felszíne: `6*(x/12)^2` = `x^2/24`

c, x kutya és 200-x ember. x kutyának 4x lába van, 200-x embernek `2*(200-x)`= 400-2x lába. Ez összesen 400+2x.

d, hétfőn elköltött `x/4` forintot, maradt `(3*x)/4` forintja. kedden elköltött `((3*x)/4)*(2/3)` = `x/2` forintot . Akkor eddig elköltött `(3*x)/4` forintot, a hét további részére maradt `x/4` forintja.

Ellenőrizd konkrét példával!
0