Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Törtes feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
979
Egy pékségben a 25 kg-os liszteszsákból már 22 kenyérhez való lisztet kimértek. Hány kg liszt maradt még a zsakban, ha 1 kenyérhez 3 negyed kg lisztet használnak fel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
25 kg liszt van.Mivel 1 kenyérhez háromnegyyed kg liszt kell ami 0.75 kg akkor 22 kenyérhez 22*0.75 = 16.5 ennyit vettek ki a zsákból- Vagyis 25 - 16.5 = 8.5
8.5 kg van a zsákban.
1

Ha 1 kenyérhez 3/4 kg liszt kell, akkor 22 kenyérhez 22*3/4=66/4=16,5 kg kell, így még 25-16,5=8,5 kg liszt maradt.
1

De ha esetleg nem tanultatok még tizedestörteket, akkor 66/4 liszt lett kimérve, ez egyszerűsíthető 2-vel, vagyis 33/2 kg liszt lett kivéve, ezt kell kivonni 25 egész=50/2-ből:

(50/2)-(33/2)=17/2, ez vegyestört alakban 8 (1/2).
1