Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szorzattá alakítás! Valaki elmagyarázná?

Főoldal » Középiskola » Matematika
717
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Alkalmazod a tanult szabályokat:
(a + b)² = a² + 2ab + b²

(a - b)² = a² - 2ab + b²

(a + b)(a - b) = a² - b²

Pl. első:
((1/2)*e + 3)² = ((1/2)*e)² + 2*3*(1/2)*e + 3² = e²*(1/4) + 3e + 9

2

Ha pedig nem tudod a képleteket, akkor általános iskolás módon kibontod a zárójelet; az első zárójel minden tagját megszorzod a másik zárójel minden tagjával, majd ezeket (előjelesen) összeadod.
1