Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2475
1;Kanada kétnyelvű ország.Az emberek 86%-a beszél angolul,32%-a pedig franciául.Az emberek hány százaléka beszéli mindkét hivatalos nyelvet,ha legalább az egyiket minden lakos beszéli?

2;Egy osztályban 40 tanuló van.14 tanuló kézilabdázik,36 kosárlabdázik.Minden tanuló legalább az egyik sportágat űzi.Az osztály hány százalékát teszi ki azok a tanulók,akik csak kézilabdáznak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1. Ha az emberek 85%-a beszél angolul, akkor a fennmaradó 15% csak franciául beszél. Tehát a franciát beszélő közül 60% mind a két nyelvet beszéli.
Csak angol: 25%
Csak francia: 15%
mindkét nyelv: 60%

2. 14+36=50
És 40 ember van, tehát 10-en űzik mindkét sportot. (Ennyivel több sport van, mint ember)
Tehát 14 kézilabdás van, ebből 10-en kosaraznak is, tehát 4-en csak kosaraznak.
A 40-nek a 4 a 10%a, tehát az osztály 10%-a.
-1

86+32 = 118, ez 18-cal több, mint a 100 %, 18 % beszéli mindkét nyelvet.

2,
14+36=50, 10 tanuló sportol mindkettőt, 14-10=4 tanuló csak kézizik, ez a tanulók 4\40*100 = 10%-a.
0