Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ideális gázz

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
397
Merev falú tartályban zárt H2 (tehát f=5) gázzal 500 J hőt közlünk, ennek hatására a nyomása 10^5 Pa-ról 1,2*10^5 Pa-ra változik. Mekkora a tartály térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Izochor (állandó térfogat) állapotváltozás esetén a gáz által végzett munka 0, a belsőenergia-változás egyenló a közölt hővel.

`DeltaE_b` = Q = `(f/2)*n*R*DeltaT` = `(f/2)*V*Deltap`

Gondolom innen már megy.
0