Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi s.o.s.

Főoldal » Középiskola » Fizika
399
A) Mekkora az ellenállása egy 42m hosszú 3,2mm² keresztmetszetű krómnikkel huzalnak?
B) Mekkora lesz az ellenállása, ha 20fokról 70fokra melegszik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`R=rho*l/A`
Keresd ki a krómnikkel fajlagos ellenállását és számold ki... mértékegységekkel vigyázz...
A hőmérsékletfüggés - hosszváltozás és a keresztmetszet változás alapján határozható meg
`R'=rho*(l')/(A')`
`Δl\ =\ α*l_0*ΔT`
`ΔA\ =\ 2*α*A_0*ΔT`
`R' = rho*(l+Δl)/(A+ΔA)`
0