Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek,!!sürgős

Főoldal » Középiskola » Matematika
2353
Szóval,ez a kérdés:hány számjegyet használhatunk fel,amikor 0-999-ig leírtuk az egész számokat? Valaki leírná a gondolatmenetet ha lehet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Bocsi az elején kihagytam,hogy hány 1-es számjegyet!ez fontos lenne.
0

1) Hány számjegyet használunk fel...
Egyjegyű szám 0-val kezdve ⇒ 10 szám
Kétjegyű szám 10-től 99-ig ⇒ 90 szám
Háromjegyű szám 100-tól 999-ig ⇒ 900 szám
És akkor a számjegyek száma: 10*1+90*2+900*3=2890 db számjegy

Egyesek száma
Egyjegyűek között 1 db egyes
Kétjegyűek között a 10-eseknél 11 db (10, 11, 12, ..., 19)+ 8 db (21, 31, ..., 91)
Háromjegyűeknél a százas (100 db) + tízesekből (11) és egyesekből (8)
+ 8*(11+8) a többszázasokból...
Így összesen: 1+19+100+19+8*19 = 1+100+10*19 = 291
Remélem jól számoltam...

0