Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SEGITSETEK KÉRLEK!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
570
a) Rajzolj egy téglalapot.
Az ABCD téglalapban , AC ∩ BD = { O } , legyen a és b két egyenes amely tartalmazza az O pontot, a ∩ AB = {E} , a ∩ CD = {F} , b ∩ BC ={G} és b ∩ AD= {H}.
b) Határozd meg , hogy az O pont szerint az E, F, G és H pontok közül melyek szimmetrikusak?
c) Ha EF || BC, akkor az a egyenes szerint a téglalap mely oldalai szimmetrikusak?
d) Ha GH || BC, akkor a b egyenes szerint a téglalap mely oldalai szimmetrikusak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy hasonló feladat megoldásához kapcsoltam a megoldást. Érthető, hogy miért? Így már tudsz válaszolni a kérdésekre?
https://www.geogebra.org/m/ytpc8aj9
0