Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térfogathoz felület

Főoldal » Középiskola » Matematika
447
Mekkorák a méretei egy adott térfogatú, minimális felületű egyenes körkúpnak?
A számok szerelmeseinek: a térfogat legyen 500 cm3.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
sugár: r = 5,5267 cm
magasság: M = gyök alatt 8 ·5,5267 cm = 15,6319 cm
alkotó: a = 3 · r = 3 · 5,5267 cm = 16,5801 cm
legkisebb felszín: A = r · π · (r + a) = 5,5267 · 3,141592654 · (5,5267 + 16,5801) = 383,8324126 cm²
Ell. : V = r² · π · M / 3 = 5,5267² · 3,141592654 · 15,6319 / 3 = 500 cm³
Módosítva: 6 éve
0

Csatoltam képet.
0