Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek!!!!!!!!!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1346
1, Egy üzletbe ládával együtt 56 kg eper érkezett. Összesen 12 ládával szállítottak, a láda tömege 180 dkg/db. Hány kg gyümölcs érkezett az üzletbe?

2, Mennyi az árú tiszta tömege, ha a bruttó tömeg összesen 58 kg, a csomagolóanyag tömege pedig a bruttó tömeg 5%-a?
a) Mennyi a csomagolóanyag tömege?
b) Mennyi az egy ládában lévő nettó tömeg, ha az árú összesen 4 ládában érkezett?
c) Mennyi egy láda tömege?


3,
a) 15+(3a+6)=30
b) 20+(14-b)=27
c) (5-c)+(3c-3)=6
d) (4d-1)+(2d-1)=10

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. 1 láda: 1,8 kg ---> 12 láda: 12*1,8=21,6 kg
56 kg - 21,6 kg= 34,4 kg eper van összesen

2. 100% 58 kg
1% 58 : 100=0,58 kg
5% 5*0,58=2,9 kg.
Az áru tiszta tömege: 58 - 2,9=55,1 kg
a) A csomagolóanyag tömege : 2,9 kg.
b) 4 láda áru tömege : 55,1 kg
1 láda áru tömege : 55,1 : 4=13,775 kg.
c) 4 láda tömege : 2,9 kg
1 láda tömege : 2,9 : 4=0,725 kg =72,5 dkg.

3. a) 15+(3a+6)=30 /zárójel felbontása
15+3a+6=30 /összevonás
3a+21=30 /-21
3a=9 /:3
a=3

b) 20+(14-b)=27 /zárójel felbontása
20+14-b=27 /összevonás
34-b=27 /-34
-b=-7 /:(-1)
b=7


c) (5-c)+(3c-3)=6 /zárójelek felbontása
5-c+3c-3=6 /összevonás
2c+2=6 /-2
2c=4 / :2
c=2


d) (4d-1)+(2d-1)=10 /zárójelek felbontása
4d-1+2d-1=10 /összevonás
6d-2=10 /+2
6d=12 / :6
d=2
2