Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek!!!!!!!!!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
665
1, Egy osztály létszáma 30 fő. Ebből 2 tanuló jeles, 6 tanuló jó, 8 tanuló elégséges eredményt ért el, 2 tanuló megbukott, a többi közepes. Hány százalékkal részesednek az osztály létszámából a különböző eredmények?

2, Ha egy osztályból a jeles tanulók száma 4 fő, a jó rendűké 10 fő, a többi tanuló az osztály 65%-át teszi ki. Mennyi az osztály létszáma?


3, Egy 27 szeletes tortát 3 gyerek között 2:3:4 arányban osztanak szét. Mennyit kap egy-egy gyerek?


4, 1 kg téli szalámi 3990 Ft. Mennyit fizet a vásárló,
a) ha 15 dkg-ot vásárol?
b)ha 20 dkg-ot vásárol?


5, Hány százaléka
a) 100-nak a 65?
b) 150-nek a 30?
c) 36-nak a 12?


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1, 6,6%-a jeles, 20%-a jó, 40%-a közepes (12-en vannak), 26,6%-a elégséges, 6,6%-a elégtelen
2, tehát 10+4=14 az osztály 35%-a, tehát: 40-en vannak (mivel 26 a 65%)
3, 27:(2+3+4)=3 azaz, 2*3=6-ot, 3*3=9-et, 3*4=12-őt
4, a, 598,5 Ft, b, 798 Ft
5, 65%, 20%, 33,3%
0