Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek!!!!!!!!!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1037
1, A dédmama születésnapjára érkezik az 5 tagú család: apa, anya és a három gyerekük: Juli, Tamás és Nóri. Tamással eljött a barátnője is. Hányféle sorrendben köszönthetik fel a dédmamát a családtagok, ha Nóri szeretne első lenni a virágcsokorral?

2, A család autóba ül. Elöl ül anya és apa, hátul a három gyerek. Hányféleképpen helyezkedhetnek el
a kocsiban, ha anyának és apának is van jogosítványa?

3, A születésnapi ebédnél a család nyolc tagja egy asztal köré ült. Hány különböző módon ülhettek le, ha dédmama az asztalfőn foglalt helyet, jobbján Csilla,balján pedig Hajni ült?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1. 5 tagú a család de Tamással eljött a barátnője is úgyhogy 6-an vannak. (6*5*4*3*2*1)/6=120
Módosítva: 6 éve
-1

1.
Dédmamán kívül 6 szereplő van, akik közül Nóri az első.
Így 1*5*4*3*2*1=120

2.
Összesen 5 szereplő van, akik közül anya és apa tud vezetni, és csak ők ülhetnek elől.
Ha anya vezet:
1*1*3*2*1
Ha apa vezet:
1*1*3*2*1
Így 1*1*3*2*1+1*1*3*2*1=2*3*2*1=12

3.
Összesen 8 szereplő van, akik közül dédmama, Csilla és Hajni biztos helyen ülnek.
A maradék 5 családtag 5*4*3*2*1=120 különböző módon ülhetnek le. Dédmamáékkal együtt 1*1*1*5*4*3*2*1=120, vagyis ugyanannyi módon.
0