Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sz20

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
662
Egy 500 kg/m3 sűrűségű fahasáb vízszintes lapja 2 m2
, vastagsága 40 cm ("tutaj"). Mekkora terhet bír
el a hasáb, hogy még éppen ne merüljön a víz felszíne alá?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
A tutaj térfogata `V=2*0.4=0.8\text{m}^3`, tömege `m=rho V=500*0.8=400\text{kg}`. A teljesen alámerített tutaj `1000*0.8=800\text{kg}` tömegű vizet szorít ki. Vagyis a saját súlyán kívül még 400 kg terhet bír el.
0