Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sz11

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
685
Egy 4 m hosszú és 25◦ hajlásszögű lejtőn lecsúszó test 3,65 s alatt ér le a lejtőn. Mennyi a
csúszási súrlódási együttható a test és a lejtő között? (felhasználható, hogy a lejt®n lecsúszó test gyorsulása
a = g(sin α − µ cos α).)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Kezdősebesség nélküli gyorsuló mozgás esetén az úttörvény:
`s\ =\ a/2*t^2`
`s\ =\ (g*(sin\ α − µ*cos\ α))/2*t^2`
`µ\ =\ (sin\ α\-(2*s)/(g*t^2))/(cos\ α)`
0