Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sz09

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
474
Egy test az xy-síkban mozog, kezdetben a P0(8, 5) pontban nyugalomban van, sebességvektora állandó: ~v = (−1; 2). Adja meg a test helyét az indulása utáni 3. másodperc végén.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
A test helyzete a `t` időpillanatban: `\mathbf{P}=\mathbf{P}_0+\mathbf{v}t`

Koordinátákkal: `[[x],[y]]=[[8],[5]]+[[-1],[2]]*t`

Tehát `t=3` esetén a test helye az `[[5],[11]]` pont.
0