Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sz08

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
755
Egy levegőmintában a szén-monoxid koncentráció 3,5 g/l. Hány kg szénmoxid van a levegőben
köbkilométerenként? Fejezze ki ezt a koncentrációt font/köblábban! (1 font = 454 g, 1 láb =305 mm)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`3.5\text{g}/\text{l}``=``3.5\text{g}/\text{dm}^3``=``3.5(10^-3\text{kg})/(10^-12\text{km}^3)``=``3.5*10^9\text{kg}/\text{km}^3`



`3.5\text{g}/\text{l}``=``3.5\text{g}/\text{dm}^3``=``3.5(1/454 \text{lb})/(1/3.05^3 \text{ft}^3)``=``0.2187\text{lb}/\text{ft}^3`
0