Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sz07

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
417
Egy 15 fős zenekar minden tagja nagyjából 68 dB hangszintet produkál. Mekkora a teljes
zenekar által létrehozott hangszint? (Tételezzük fel, hogy az egyes muzsikusok által létrehozott hangintenzitások összeadódnak!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Tudjuk, hogy `10log(I/I_0)=68\text{dB}`, ahol `I` az egyetlen zenész által produkált intenzitás. A kérdés, hogy `15I` intenzitás hány decibelnek felel meg. Ez könnyen megválaszolható a logaritmusok összegére vonatkozó azonosság ismeretében:

`10log((15I)/I_0)=10log(15)+10log(I/I_0)``~~``11.76+68=79.76\text{dB}`
0