Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudna valaki segiteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
634
Gábor 2037-ben háromszor annyi idős lessz ,mint 2017-ben. melyik évben született Gábor
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen 2017-ben x éves, ekkor 2037-ben egyrészt x+20 éves lesz, másrészt 3*x éves; lévén 2037-ben csak 1 életkora lehet, ezek egyenlőek:

x+20=3x | -x
20=2x | :2
10=x, tehát 2017-ben 10 éves, 2037-ben 30 éves lesz, tehát tényleg háromszor annyi.

Ezek alapján 2007-ben született.
Módosítva: 9 éve
1