Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek logaritmus

Főoldal » Középiskola » Matematika
511
A logaritmus azonosságainak a felhasználásával fejezzük ki az x et az alábbi egyenletekből.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
logaritmus
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Minden megoldást nem írok le, mert tudnod kéne az alkalmazni kívánt azonosságokat.
a.) 3. egyenletének megoldása `x=m^2*n^3`
b.) 1. egyenletének megoldása `x=sqrt(a)*root(3)(b)`
Az utolsó egyenlet megoldása `x=(a/b)^(3/5)`.
Módosítva: 7 éve
0