Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
508
Ha kérhetem akkor a választ magyarázat tal írjátok le, hogy miért úgy csináltad ahogy. (Mert nem nagyon értem)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Elméletben:

a)
4 m2 amennyit felhasználhatnak, ebből 175-ször az ábrán látható dobozok területét használják fel, a maradék meg nyílván a veszteség.
Majd meg kell néznünk ,hogy ez a veszteség hány %-a a 4 m2-nek.

b)
Szintén felszínt kell számolnod. Mégpedig 2-szer a felszíne annak az ábrán látható doboznak, majd a kapott eredményből vond ki 2-szer a doboz legnagyobb területű lapját (ez a 4,24-szer 20 cm -s oldal ugyebár). És ezek által megkapod ,hogy hány m2-nyi fólia szükséges egy ilyen csomaghoz.
0

Gyakorlatban:

a)

Afelhasználható = 4 m2

Adoboz = 2 · ((3 [cm] · 3 [cm])/2) = 3 [cm] · 3 [cm] = 9 [cm]2
+ 2 · (3 [cm] · 20 [cm]) = 120 [cm]2
+ (4,24 [cm] · 20 [cm]) = 84,8 [cm]2

Tehát: Adoboz = 9 [cm]2 + 120 [cm]2 + 84,8 [cm]2 = 213,8 [cm]2.

75 · 213,8 [cm]2 = 16 035 [cm]2.

Ez a 16 035 [cm]2 egyenlő 1,6035 m2 -rel.

A kérdés nem más, mint: A 1,6035 m2 hány %-a a 4 m2 -nek?
1,6035 m2 : 4 m2 = 0,400875
0,400875 · 100 = 40,0875 % <- ennyit használunk fel.

Ez kivonjuk a 100%-ból: 100 % - 40,0875 % = 59,9125 % <- ennyit NEM használunk fel => veszteség!


b)

Adoboz = 213,8 cm2
2 · 213,8 cm2 = 427,6 cm2

A legnagyobb 4,24 × 20 cm oldal területe: 84,8 cm2
2 · 84,8 cm2 = 169,6 cm2

427,6 cm2 - 169,6 cm2 = 258 cm2.
Tehát: 258 cm2 fólia kell két doboz becsomagolásához. (=0,0258 m2)
Módosítva: 7 éve
0