Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matekkk

Főoldal » Középiskola » Matematika
622
(3yz+4kl)² =9yz²+24yzkl+16kl²
(1.azonossag) (a+b)²=a²+2ab+b²
Tanar szerint igy kell megcsin...de vki azt mondja y-t es a z-t kulon negyzetre kell emelni most akkor HELP ...:(
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha tisztán alkalmazzuk a képletet, ezt kapjuk:

(3yz)²+24yzkl+(4lk)²

Szorzat hatványozása esetén minden szorzótényezőt hatványozunk, tehát 9y²z² és 16l²k² lesz belőle. Ha a kiteő pozitív egész (mint most), akkor definíció szerint is elvégezhetjük:

(3yz)²=(3yz)*(3yz)=3yz*3yz=9y²z²
(4kl)²=(4kl)*(4kl)=4kl*4kl=16k²l²

Szóval igen, mindent kell hatványozni.
Módosítva: 9 éve
0