Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segitsetek, sürgősen!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
797
Adott az ABC derékszögű háromszög , m(A) szögnek=90⁰, AB=8cm és BC=10cm.
a) Az [AC] befogó hossza... cm?
b) cos(B) szög egyenlő.... ?
c) ctg (C) szög egyenlő...?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a./ `AC^2+AB^2=CB^2`
`AC^2+64=100 implies AC=6 cm.`

b./ `cos(B)=frac{AB}{CB}=8/10=0,8.`

c./ `ctg(C)=frac{AC}{AB}=6/8=0,75.`
0