Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segitsetek, sürgősen!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1324
a) Rajzolj egy négyzetet!
Az ABCD négyzet oldalának hossza 12 cm. Legyen M az [AB] egy pontja úgy , hogy MA/ AB =1/3 és MC∩AB= 1/3 ={N}. Jelöljük P-vel az N pontnak DB -re eső vetületét, NP∩AB ={Q}.
b) Határozd meg a [DP] szakasz hosszát!
c) Határozd meg az [AQ] szakasz hosszát!
d) Határozd meg az NCD szög szinuszának értékét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Segítenék, ha
- a tegnapi válaszomra reagáltál volna, ( Komment, vagy köszönet, vagy válasznak elfogadva )
- a mai kérdéseid közül ezt például nem értem:
0

Igen! Így már megoldható. (Több 45 fokos, egyenlőszárú háromszöget találsz . . . )
0