Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segitsetek, sürgősen!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
523
a) A x² - 8x +16 kifejezés a ... binom négyzetével egyenlő.
b) A -3x +5 = -1 egyenlet megoldása...?
c) A √(-3-5)²: √(3-5)²+ √(-2) -2 számitás eredménye?
d) A x² -x +1/4 kifejezés a .... binom négyzetével egyenlő.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) `x^2-8x+16=(x-4)^2`
b)`-3x+5=-1 implies x=2`
c)`sqrt((-3-5)^2)=abs(-8)=8`
d) `x^2-x+1/4=(x-1/2)^2`
0