Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok segíteni a feladatban

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2271
Két gyárépület között anyagszállításhoz lejtős csúszdát építettek. Határozd meg a csúszda hosszát, ha a gyárépületek távolsága 12 m, és a csúszda végeit 11 m, illetve 6 m magasan helyezték el.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A csúszdavégek elhelyezési magasságának különbsége kell neked először is.
Ez: 11 m - 6 m = 5 m.
Aztán Pitagoraszból:
52 + 122 = l(cs)2
25 + 144 = l(cs)2
169 = l(cs)2 |   
13 = l(cs).

Tehát 13 m hosszú a csúszda.
0