Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek!!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
675
(7lm²-8l²m²)² ez mennyi ?
Valaki megoldana?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
(a+b)²=a²+2ab+b². Ezt a nevezetes azonosságot kell használni. Itt a=7lm² és b=-8l²m²
Valamint ab*ac=ab+c
(7lm²-8l²m²)²=49l²m4-2*8*7*(7lm²)(8l²m²)+64l4m4=
49l²m4-784l³m4+64l4m4=l²m4(49-784l+64l²)
0

A kommentre válaszolva majdnem jó. Annyi a hiba hogy (2yz)²=4y²z² és (6ab)²=36a²b². Minden tagot négyzetre kell emelni, te pedig csak a z-t és b-t emelted négyzetre. De a többi része jó.
0