Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Munka

Főoldal » Középiskola » Fizika
792
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A gyorsítási munka az autó mozgási energiájára fordítódik, tehát a munka `W=1/2mv^2`.

Ha szeretnéd formálisan levezetni:
A gyorsításhoz szükséges erő `F=ma`. Az erő munkája `s` út megtétele után `W=Fs=mas`. A megtett út egyenletes gyorsulás esetén `s=1/2at^2`, tehát a munka `W=1/2m a^2 t^2`. A négyzeten lévő `at` szorzat pedig éppen a sebesség, tehát `W=1/2mv^2`.
0