Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinematika.,,

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
702
Két kiránduló a magasban (vízszintes síkú körpályán) köröző héját figyeli. Az egyi a függőleges irányhoz mérten állandó 30⁰-os szög alatt látja a madarat. A tőle 28 m távolságban elhelyezkedő társa pedig azt észleli, hogy ugyanaz a madár 8 másodpercenként épp a feje felett repül el. Milyen magasan és mekkora sebességgel repül a madár?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

2
vagyis a `r\ =\ 28` méter a bal oldali szabályos háromszög magassága `m_a\ =\ a*sqrt(3)/2`
innen kiszámolható, hogy `a\ = \ 32.33\ m`
Ebből a magasság 16,165 méter
a sebesség `v\ =\ r*ω\ =\ r*(2*π)/T`
0

"...a függőleges irányhoz mérten állandó 30⁰-os szög alatt..."
1