Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Munka..

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
686
Egy átlagos mosógép fogyasztása egy mosás alkalmával 1,2 kWh. Hányszor kellene egy súlyemelőnek a 200 kg tömegű súlyt a feje fölé (2 m magasságra) emelnie, hogy ugyananyi munkát végezzen, mint a mosógép egy mosás után?(g=10 m/s²)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Alapképlet: W = F · s · cos(α), mivel az erő és az elmozdulásvektor ugyanabba az irányba mutat, így cos(α) =cos(0) =1. Mely W = F · s -re egyszerűsödött így.

W = 2000 [N] · 2 [m] =4000 [Nm]=[J], ezt váltsuk át kWh-ra.
1 J = 1 : ( 3,6 · 106 ) =∼0,000 000 278 kWh.
Így: 4000 J = 4000 · 0,000 000 278 =0,001112 kWh.


1,2 [kWh] : 0,001112 [kWh] = ∼1079,14.
Kb. 1079-szer kéne a feje fölé emelnie...
Módosítva: 7 éve
0