Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térfogat, sűrűség

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
579
Egy testet rugós erőméterre függesztettünk. Az erőmérő levegőben 10 N vízben 8N értéket mutat. Mekkora a test térfogata és sűrűsége? (A levegő sűrűsége elhanyagolható, a víz sűrűsége 1000 kg/m³, g=10m/s²)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
"[...] Minden vízbe mártott test ∼kisangyalom∼ annyit veszít súlyából ∼kisangyalom∼ amennyi az általa kiszorított víz súlya. ∼kisangyalom∼"

Itt 2 N-t veszített a súlyából, tehát akkor ennyi a kiszorított víz súlya is. 2 N =0,2 kg.
0,2 kg tömegű víz térfogatát kell meghatároznod. Mivel 1 dm3 =1 kg vízzel, ezért 0,2 kg víz = 1 dm3 : 5 = 0,2 dm3 -vel.
Azaz 0,2 dm3 a térfogata, sűrűsége pedig a vízével egyenlő.
0