Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hőtágulás,

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
499
A 20 ⁰C-on 1 liter belső térfogatú, 1,17*10^-5 1/K lineáris együtthatója vas edény tele van ( 20 ⁰C-os) 1,81*10^-4 1/k hőtágulási együtthatójú higannyal. Mennyi higany csordul ki, ha a hőmérsékletet 50 ⁰C-ra emeljük?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
A vasfazék és a higany is térfogati tágulást szenved.
`ΔV\ =\ 3*V_0*α*ΔT`
`V_(\k\i\c\s\o\r\d\u\l\ó)\ =\ ΔV_(Hg)\ -\ ΔV_(Fe)`
`V_(\k\i\c\s\o\r\d\u\l\ó)\ =\ 3*1\ dm^3*1,81*10^-4\ 1/K*30\ K\ -\ 3*1\ dm^3*1,17*10^-5\ 1/K*30\ K`
0