Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Munka-

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
641
Mennyi munkát végzünk, miközben egy 10 kg-os testet vízszuntes talajon 20 m távolságra viszünk egyenletes mozgással?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
A mechanikai munka kiszámítása:
W =F·r =F·s·cos(α).

Mivel a talaj vízszintes, ezért az α =0⁰, és mivel cos(0)=1, így a képlet: W=F·s -re egyszerűsödött. 10 kg = ∼100 N, így W =100 [N] · 20 [m] =2000 [Nm]=[J].

Szóval ∼2000 Joule-nyi munkát végzünk.
0