Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Folyadék mechanikája

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
496
Mekkora erővel lehet a víz alatt megemelni a 300 kg tömegű 800 kg/m³ sűrűségű fából és 100 kg tömegű, 7800 kg/m³ sűrűségű acélból összetevődő szerkezetet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
A test tömege `m=300+100=400\text{ kg}`, a térfogata `V=300/800+100/7800~~0.3878\text{ m}^3`. A víz sűrűségét `1000 \text(kg)/\text{m}^3`-nek véve a teljesen alámerített testre ható felhajtóerő `3878\text{ N}`, tehát a teljes súlya `4000-3878=122\text{ N}`, ekkora erővel lehet felemelni.
0