Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Rugóállandó?

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
710
Egy rakétakilövő játék (elhanyagolható tömegű) rugóját az 50 g tömegű rakéta ráhúzása nyújtatlan hosszához képest 20 cm-rel nyomja össze. A kilövő állvány függőleges állása esetén a rakéta 4 m magasra repül fel. Mekkora a rugóállandó? (A közegellenállást hanyagoljuk el)(g=10m/s²)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Egyszerű behelyettesítés:
Annyi a szokatlan ,hogy általában rugóra szoktunk testet felfüggeszteni, és nem rugóra helyezünk testet.
D =F/x =0,5[N] / 0,2[m] =2,5 [N/m].
0