Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika__

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
828
Egy rakétakilövő játék 200 N/m rugóállandójú (elhanyagolható tömegű) rugóját az 50 g tömegű rakéta ráhúzása nyújtatlan hosszához képest 15 cm-rel nyomja össze. Milyen magasra repül fel a rakéta, ha a kilövő állványt függőlegesbe állítjuk? (A közegellenállást hanyagoljuk el!) (g=10 m/s²)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`D=200 N/m`
`x=0.15\ m`
Az összenyomott rugó energiája:
`E=1/2·D·x^2`
`h` magasra repül fel az `m=0.05\ kg` tömegű rakéta: helyzeti energia lesz a rugalmasból:
`E=m·g·h`
Fejezd ki `h`-t.
0