Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmusok

Főoldal » Középiskola » Matematika
723
Ha lg2=a és lg3=b, fejezd ki a és b segítségével lg120-at!

Köszönöm előre!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Használd a logaritmusra vonatkozó azonosságokat!

`120=2^2*3*10`, így `lg(120)=lg(2^2*3*10)=2*lg2+lg3+1`.
Módosítva: 7 éve
1