Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szabadesés

Főoldal » Középiskola » Fizika
549
A 170 km/h-val 90 m magasságban vízszintesen haladó utánpótlást szállító repülőgépnek mennyivel a cél előtt kell kiengednie a csomagot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Először is mint ahogy a kérdés címe is írja, "szabadesés".

E képletből kell kiszámítani az esés idejét: h=1/2gΔt2
Δt =  2h/g 
Behelyettesítve az adatokat ∼ 4,28 s jön ki.

Mivel mostmár tudjuk ,hogy mennyi idő alatt esik le a csomag 90 m magasról, azt kell megtudnunk ,hogy annyi idő alatt a gép mennyit haladt előre.

Most a v=s/t -t kell használni.
s =v×t =47,22 [m/s] × 4,28 [s] = 202,01 m.

Szóval kb. 202 méterrel a célpont előtt kell kiengedni...
0