Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dinamika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
500
Egy 2m hosszú, 15kg tömegű deszkalapot úgy használunk padként, hogy a deszkát a végeitől 20cm-re támasztjuk alá. Mekkora tömegű ember ülhet a pad végére, hogy a deszka ne billenjen meg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
A pad tömegközéppontja `80 cm`-re van az egyik alátámasztástól. A pad súlyereje itt `F=15gN`. Az adott személy `G` súlyereje párhuzamos a padéval. Használd a szóba jöhető forgatónyomatékok egyenlőségét. `M_1=M_2`, azaz `F*k_1=G*k_2`, ahol `k_1=80 cm, k_2=20cm`. Remélem be tudod fejezni.
Módosítva: 7 éve
0