Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

átalakulási hő

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
1127
Hány gramm 100⁰C-os vízgőzt kell a 0,5 dl (1000 kg/m^3 sűrűségű 4200 Jkgˇ-1K^-1 fajhőjű) 25⁰C-os feketekávéba vezetni, hogy a kávé 60⁰C-ra melegedjen fel? (A víz forráshője 2256000 J/kg))
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`Q_f = Q_l`
`c_v*m_v*ΔT_v = L_f*m_g+c_v*m_g*ΔT_g`
`m_g = (c_v*m_v*ΔT_v)/(L_f + c_v*ΔT_g)`
`ΔT_v = 60 °C - 25°C = 35 ˛C`
`ΔT_g = 100 °C - 60 °C = 40 °C`
0